ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ затримала працівницю дитсадка, яка коригувала ракетні удари по Харкову

Служба безпеки України затримала працівницю дитячого садка, яка коригувала ракетно-дронові удари по Харкову. Їй повідомлено про підозру в державній зраді, повідомляється на  сайті СБУ.

За даними слідства, жінка у вільний від роботи час допомагала росіянам поцілити в пункти базування Сил оборони в Харкові. Вона отримувала від окупантів геолокації потенційних цілей, а потім проводила там дорозвідку, приховано спостерігала за об'єктом, щоб встановити там орієнтовну кількість особового складу та військової техніки. 

Отримані відомості, зазначає СБУ, агентка передавала через месенджер російському куратору у вигляді текстових повідомлень з позначенням координат на Google-мапах. На підставі її інформації окупанти готували повітряні атаки на місто із застосуванням ракетного озброєння та дронів-камікадзе типу Shahed.

Жінка, яку затримала СБУ за підозрою в держзраді. Фото – СБУ

СБУ зазначає, що викрила російську агентку ще на початковому етапі її розвідувальної активності. Водночас у цей час убезпечили пункти базування оборонців Харкова. 

За даними слідства, жінку дистанційно завербувала російська розвідка восени 2023 року. До поля зору окупантів вона потрапила через свого знайомого з міста Куп’янськ, який під час захоплення райцентру втік до РФ та приєднався до ворожих військ.

Фігурантку затримали у власному помешканні. Під час обшуків в оселі затриманої вилучено мобільний телефон, який вона використовувала для комунікації з агресором.

СБУ повідомила їй про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Жінка зараз перебуває під вартою. Їй загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Листування затриманої. Фото – СБУ

Liked the article?
Help us be even more cool!