ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ затримала російську шпигунку: намагалася зірвати контрнаступ ЗСУ на Харківщині

Контррозвідка Служби безпеки викрила російську інформаторку, яка передавала дані про бойові позиції Сил оборони напередодні звільнення Харківщини. Їй повідомили про підозру в незаконному поширенні інформації про розміщення ЗСУ з метою надання її незаконним збройним формуванням.

Про це повідомив речник СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

З червня до вересня 2022 року вона передавала окупантам геолокації підрозділів ЗСУ, які були зосереджені на Куп’янському напрямку. Також вона повідомляла про наявне важке озброєння та орієнтовну кількість особового складу українських військ.

Для збору інформації жінка обходила прифронтову місцевість та приховано фотографувала місця тимчасового базування Сил оборони.

Потім відповідні координати та текстовий опис надсилала "зв’язковому" російської розвідки – колаборанту, який на той час служив в окупаційному "МВС РФ" у Балаклії. Отримані відомості він передавав кадровим співробітникам російської спецслужби.

Отриману інформацію окупанти планували використати для стримування контрнаступу ЗСУ. 

"Після звільнення Харківщини фігурантка "залягла на дно" в деокупованій Балаклії, де намагалася знищити докази своєї співпраці з агресором. Втім, співробітники СБУ задокументували злочинні дії зловмисниці, а потім встановили її місцеперебування і затримали", – зазначив Владислав Абдула.

Він додав, що нині затримана під вартою.

Liked the article?
Help us be even more cool!