ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ затримала співробітницю одного з університетів Херсона: запроваджувала освітні стандарти РФ

Фото – СБУ
Фото – СБУ

Служба безпеки затримала жительку Херсона, яка після окупації міста підтримала російську армію та погодилась очолити відділ документообігу ("канцелярію") у захопленому на той час місцевому університеті.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

На цій "посаді" жінка запроваджувала російські стандарти освіти в окупованій частині на півдні регіону. Вона переформатувала документообіг у захопленому виші відповідно до вимог міносвіти РФ.

Згодом жінка отримала російський паспорт та "голосувала за приєднання" Херсонщини до складу Росії. 

"Також вона була активною учасницею пропагандистських заходів місцевої окупаційної адміністрації, де закликала херсонців підтримати загарбників у війні проти України. Крім цього, зловмисниця масово поширювала кремлівські наративи на власній сторінці в заборонених "однокласниках". Там вона героїзувала бойовиків окупаційних угруповань РФ та виправдовувала тимчасове захоплення Криму", – додали в українській спецслужбі.

Після звільнення Херсона жінка залишилась у місті та продовжила періодично поширювати російську інтернет-пропаганду.

Співробітники СБУ задокументували злочинні дії фігурантки, встановили її місце перебування і затримали у власному помешканні, а також повідомили про підозру у виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії РФ проти України, глорифікації її учасників.

 

Фото – СБУ

 

 

Liked the article?
Help us be even more cool!