ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ затримала в Києві бізнесмена: транслював кремлівську пропаганду на окупованій Луганщині

Служба безпеки України затримала в Києві власника інтернет-провайдера, який надає послуги на тимчасово окупованій частині Луганщини та співпрацює з окупантами. 

Про це повідомила пресслужба відомства.

За матеріалами слідства, він систематично сплачує "податки" до "бюджету" окупаційної адміністрації РФ у тимчасово захопленому Луганську, чим фінансує російську агресію.

Також компанія фігуранта транслює в регіоні заборонені російські телеканали, які масово нав’язують місцевим жителям наративи кремля, насамперед про війну в Україні, зазначають в СБУ.

Під час обшуків за місцем проживання затриманого в Києві виявлено понад 7,5 млн у гривневому еквіваленті. В СБУ додають, що на ці кошти, ймовірно отримані злочинним шляхом, накладено арешт. 

За даними слідства, незаконну діяльність фігурант організував разом із близькою родичкою, яка проживає в окупованому місті Кадіївка на Луганщині.

Там вони створили компанію-провайдера та "зареєстрували" в місцевій окупаційній адміністрації РФ та "Роскомнагляді".

У пресслужбі Офісу генпрокурора уточнили, що підозрювані ‒ син та мати. Вони є власниками місцевого ТОВ, яке веде діяльність у сфері телевізійного мовлення.

"Підприємство ще до захоплення окремих територій Луганської області почало транслювати російські пропагандистські телеканали з метою поширення антиукраїнських настроїв серед населення", – зазначили в Офісі генпрокурора.

Навесні 2015 року жінка під керівництвом сина жінка перереєструвала товариство в органах окупаційної влади та отримала свідоцтво від псевдоміністерства "ЛНР". Згодом за попередньою змовою з ним зареєструвала підприємство за російським законодавством: у "Федеральній податковій службі РФ", "Фонді соціального страхування РФ" та "відділенні фонду пенсійного та соціального страхування РФ в ЛНР".

Чоловік, який виїхав до Києва, дистанційно віддавав накази матері щодо подальших дій і отримував кошти від їхньої протиправної діяльності.

Крім того, він надав дозвіл ворогу користуватися даними абонентів провайдера в обмін на безперешкодне "ведення бізнесу".

Наразі їм обом слідчі Служби безпеки повідомили про підозру в провадженні господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором, незаконними органами влади, створеними на тимчасово окупованій території.

"Тривають комплексні заходи для притягнення до відповідальності його спільниці, яка переховується від правосуддя на тимчасово окупованій території України", – йдеться в повідомленні української спецслужби.

Liked the article?
Help us be even more cool!