ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ затримала в Полтаві керівника проросійської ГО, який писав замовні статті для російських видань

Фото – СБУ
Фото – СБУ

Служба безпеки України затримала в Полтаві підозрюваного в державній зраді мешканця Полтави, який готував замовні статті для російських інтернет-видань. Про це повідомляється на сайті СБУ.

За даними спецслужби, затриманий за вказівкою служби зовнішньої розвідки РФ проводив інформаційні диверсії проти України. Зокрема, фігурант під псевдонімами Андрій Уваров, Ігор Логінов та Петро Жарков підготував понад 60 замовних публікацій для російських інтернет-видань “Одна Родіна” та “Фонд стратегічної культури”. Ці інформресурси, зазначає СБУ, функціонують як міжнародні рупори Кремля для поширення ворожої пропаганди на західні країни. 

Фото – СБУ

У своїх публікаціях, зазначає СБУ, затриманий “відбілював” повітряні російські атаки по цивільній інфраструктурі України. Зокрема, йдеться про замовні матеріали щодо ворожих ударів по торговельному центру в Кременчуці, багатоквартирному будинку в Дніпрі та масованих обстрілах енергооб’єктів у Києві. Також він дискредитував командування та бійців українських військ перед іноземними партнерами. 

За свою роботу фігурант отримав від російських кураторів майже 250 тис. гривень.

За даними слідства, мешканець Полтави виявився ідеологічним прихильником рашизму, який підтримував збройну агресію РФ. Він створив та очолив у Полтаві прокремлівську громадську організацію під назвою “Російська громада Полтавщини”. Так він потрапив до поля зору російської розвідки, яка дистанційно залучила його до негласної співпраці.

СБУ повідомила затриманому про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:  ⁠ч. 2 ст. 111 (державна зрада) та  ⁠чч. 2, 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).

Зловмиснику загрожує довічне ув’язнення.

Liked the article?
Help us be even more cool!