ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Севгіль Мусаєва та Юрій Ніколов стали лауреатами премії Free Media Awards

Фото – zeit-stiftung.de/
Фото – zeit-stiftung.de/

Головна редакторка “Української правди” Севгіль Мусаєва та співзасновник проєкту “Наші гроші” Юрій Ніколов стали лауреатами цьогорічної німецько-норвезької премії Free Media Awards у сфері свободи медіа.

Засновниками щорічної премії є німецький фонд “Цайт-Штіфтунг” ім. Ебелін і Герда Буцеріуса (ZEIT-Stiftung Ebelin und Gerd Bucerius) та норвезька Фундація Свободи слова (The Fritt Ord Foundation).

Також цьогорічними лауреатами стали редакції OC Media (Грузія), Reform.by (Білорусь) та “Важные истории” (Росія).

Церемонія нагородження відбулася 14 вересня в Гамбурзі (Німеччина).

Севгіль Мусаєва отримала премію Free Media Award за роботу на посаді головної редакторки “Української правди”, повідомляється на сайті німецького фонду.

“Після російського вторгнення в лютому 2022 року Мусаєва запустила англомовну версію, забезпечивши читачам за межами України також доступ до високоякісних репортажів про війну та її наслідки”, – йдеться в повідомленні.

Юрій Ніколов, зазначають організатори премії, отримав премію за розслідування на тему корупції під час війни. “Своїми дослідженнями корупції під час війни Ніколов показав, наскільки важливою є робота журналістів-розслідувачів навіть у цей складний час”, – йдеться в повідомленні.

Премія Free Media Awards – це щорічна престижна премія, що присуджується журналістам та медіаресурсам зі Східної Європи, які відзначаються високою якістю, професіоналізмом та громадянською мужністю.

Нагадаємо, у 2022 році лауреатами Free Media Awards стали фотографи Мстислав Чернов та Євген Малолєтка, журналістка Наталія Гуменюк, інтернет-видання “Заборона”, фотокореспондент Андрій Дубчак та незаконно ув’язнений в окупованому Криму журналіст Владислав Єсипенко.

Liked the article?
Help us be even more cool!