ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Шпигуна, який передавав дані про ЗСУ в Сєвєродонецьку, засудили до семи з половиною років ув'язнення

Суд оголосив вирок у справі чоловіка, який шпигував за Збройними силами України в Сєвєродонецьку та передавав інформацію про їхнє місце перебування окупантам, – сім з половиною років позбавлення волі.

Про це повідомила пресслужба ГУ СБУ в Луганській та Донецькій областях.

За даними досудового розслідування, невдовзі після початку широкомасштабного вторгнення сєвєродончанина завербував бойовик другого армійського корпусу Росії, який у той період воював на Луганщині.

За його дорученням чоловік збирав для окупантів інформацію: ходив вулицями міста, фотографував українську військову техніку, відстежував місця дислокації та маршрути переміщення армійських підрозділів. За це йому обіцяли гроші.

"Дані про визначені інформатором локації загарбники планували використовували для обстрілів позицій української армії у місті. Утім, надіслати куратору підготовлені матеріали він не встиг, оскільки був затриманий правоохоронцями", – пояснили в СБУ.

СБУ ідентифікувала особу бойовика, за дорученням якого діяв шпигун.

Це колишній сєвєродончанин, який приєднався до незаконних збройних формувань 2014 року.

У перші дні широкомасштабного вторгнення бойовик почав створювати агентурну мережу в Сєвєродонецьку, який намагалися захопити окупанти.

"Він схилив до державної зради ще двох мешканців міста. Вони  виконували аналогічні завдання окупанта і були затримані правоохоронцями на гарячому, під час фотофіксації позицій української армії. Ці правопорушники засуджені за державну зраду до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна", – додали в українській спецслужбі.

Liked the article?
Help us be even more cool!