ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Шпигував за ЗСУ за допомогою дронів: на Миколаївщині СБУ затримала російського інформатора

На Миколаївщині контррозвідка Служби безпеки затримала колишнього працівника місцевого оборонного заводу, а нині інформатора воєнної розвідки РФ. Чоловік намагався виявити бойові позиції комплексів протиповітряної оборони ЗСУ. Для цього запускав безпілотники, обладнані камерами відеофіксації.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

За даними слідства, до поля зору окупантів він потрапив після коментарів у російських телеграм-каналах, де він підтримував агресивну війну проти України.

Отриману інформацію він месенджером передавав "зв’язковому" російської спецслужби – колишньому співробітнику розформованого спецпідрозділу міліції "Беркут", який наразі перебуває в Криму та співпрацює з окупантами.

Російські військові планували використати отримані відомості для диверсій та ракетних ударів по Миколаївщині, зокрема для вогневого ураження українських комплексів ППО.

Служба безпеки викрила чоловіка на початку його розвідувальної активності. Правоохоронці затримали його, коли він був удома.

Під час обшуку в його оселі знайшли дрони, які він застосовував для збору розвідданих. Також у затриманого виявлено речовини, що використовують для кустарного виробництва вибухівки, зазначили в СБУ.

Liked the article?
Help us be even more cool!