ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Швеція висилає китайську журналістку, вбачаючи в ній загрозу нацбезпеці

Швеція вирішила депортувати китайську журналістку з довічною забороною повернення після того, як Служба державної безпеки (Säpo) звинуватила її в загрозі національній безпеці країни. Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на The Local.

Журналістка, імені якої не називають, прибула до Швеції майже 20 років тому, вона була одружена зі шведом. 

Щодня до 9 жовтня минулого року вона публікувала матеріали на власному новинному сайті, але того ж місяця Säpo взяла її під варту.

У листопаді Міграційна служба Швеції видала наказ про її депортацію.

“Інформація, якою володіє відомство, є дуже достовірною. Заявник становить серйозну загрозу для безпеки королівства”, – заявили представники Säpo в Міграційному суді після того, як журналістка оскаржила це рішення.

Журналістка заперечує, що становить загрозу нацбезпеці Швеції, однак, як зазначається, роками тісно контактувала з китайським посольством і людьми, пов'язаними з китайським режимом у Швеції.

Раніше Säpo вже називала Китай однією з найбільших загроз національній безпеці Швеції, звинувачуючи Пекін у проведенні широкомасштабних шпигунських і розвідувальних операцій у Швеції.

Як повідомляв ІМІ, у лютому 2024 року уряд Швеції оголосив про скорочення підтримки представництва Російської православної церкви в країні після того, як розвідка попередила про використання Москвою церкви для шпигунства.

Liked the article?
Help us be even more cool!