ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Страшно, але класно!": пропагандистка розповіла, що бачила рештки українських військових на "Азовсталі"

26.03.2024, 11:23
Юлія Гаркуша

Підозрювана в колабораціонізмі пропагандистка прокремлівського каналу “Мариуполь 24” Ксенія Місюревич розповіла, що бачила рештки українських військових у сховищах металургійного комбінату “Азовсталь”. 

Відео її виступу опублікував колишній директор телеканалу МТБ (де до окупації працювала Місюревич), український журналіст Микола Осиченко, якому надіслали відео.

На відео Місюревич розповіла про свою робочу поїздку на руїни комбінату “Азовсталь” зі знімальною групою “Мариуполь 24”. Її виступ був ще наприкінці літа 2023 року перед аудиторією російського щорічного державного форуму “Сообщество”, який відбувався в місті Воронеж.

“Ксенія цілком могла до 24 лютого 2022 року спілкуватись у студії з бійцями, рештки яких потім із захопленням споглядала. Росія усвідомлено клепає манкуртів з наших людей на окупованих територіях, а ті, як лемінги, йдуть на вірну смерть із маніакальною впевненістю стада. Мораль та емпатія в них уже померла повністю, на жаль”, – прокоментував Микола Осиченко дії колишньої підлеглої.

Ксенія Місюревич розповідає, що бачила рештки українських військових на Азовсталі. Скрин з відео телеграм-каналу Миколи Осиченка

Як видно на відео, Ксенія Місюревич в емоційній розповіді ділиться тим, що вона побачила на території зруйнованого металургійного комбінату “Азовсталь”.

“Ось буквально минулого тижня я знімала на “Азовсталі” вперше в житті, і це було найкрутіше знімання. Ми знімали в підвалах, ми бачили рештки українських військових, ми бачили схрони зброї. Ми ходили тими стежками, де ще ніхто не був: попереду мене йшов сапер, за десять метрів від мене, і потім я за ним. Це було дуже страшно, але дуже класно!” – розповідає Ксенія Місюревич.

Також пропагандистка стверджує, що після їхнього візиту на “Азовсталь” “через дві години прилетіли ракети”.

Відео з телеграм-каналу Миколи Осиченка

Як повідомляв ІМІ, у жовтні 2023 року Служба безпеки України повідомила про підозру в колабораціонізмі пропагандистці прокремлівського каналу “Мариуполь 24” Ксенії Місюревич.

Місюревич навчалася на факультеті журналістики Маріупольського державного університету. З моменту окупації міста влаштувалася кореспонденткою на “Мариуполь 24”, де готувала сюжети, у яких намагалася дискредитувати українських захисників та подавала викривлену інформацію щодо подій, що відбувалися під час боїв за Маріуполь. 

За даними СБУ, Місюревич була ведучою пропагандистського фільму про “Азовсталь”, у якому стверджувала, що українські військові нібито “насильно утримували” мирних громадян у підвалах підприємства.

Liked the article?
Help us be even more cool!