ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд частково задовольнив позов нардепа Фріса до galka.if.ua

Фото - gorfris.in.ua
Фото - gorfris.in.ua

Івано-Франківський міський суд частково задовольнив позов народного депутата Ігоря Фріса до редакції galka.if.ua. Фріс вимагав спростування інформації, яку медіа поширило у новині "Нардеп з Прикарпаття не підписав звернення про позбавлення нардепів ОПЗЖ повноважень, – Чесно".

Про це йдеться у заяві редакції.

Ініціював збір підписів до керівництва парламенту народний депутат Олег Дунда, про що написав Рух "ЧЕСНО”", а galka.if.ua - поширила на своїй сторінці. У тексті названі депутати, які підписали це звернення, зокрема, Оксана Савчук, Едуард Прощук, Олег Марусяк, Олена Вінтоняк.

За підписом зверталися і до Ігоря Фріса, але він відмовився це робити та послався на статтю 81 Конституції України, оскільки формат позбавлення мандатів нардепів прямо суперечить цій статті.

У своїй позовній заяві до редакції "Галки" Ігор Фріс пояснив, що вважає оприлюднену інформацію недостовірною (спотвореною), оскільки він є співавтором трьох інших звернень до голови парламенту із цього питання та співавтором принаймні двох законопроєктів із схожої тематики. 

Публікацію “Галки” у позові пан Фріс назвав образливою, оскільки читачі написали понад 80 коментарів, переважно негативного до нього змісту, понад 60 разів поширили повідомлення та поставили понад 100 реакцій "злість". 

Суддя Станіслав Бородовський частково погодився з позивачем та своїм рішенням зобов’язав “Галку” розмістити спростування такого змісту: 

“Народний депутат із Прикарпаття Ігор Фріс не належить до числа тих депутатів, які не підписали звернення до Руслана Стефанчука про позбавлення повноважень депутатів, які були обрані від заборонених проросійських партій”. 

Питання захисту честі, гідності та ділової репутації нардепа принаймні в резулятивній частині, суддя не торкався.

Офіційну позицію редакції з цього приводу galka.if.ua обіцяє оприлюднити після отримання повного тексту рішення. Його також обіцяє оприлюднити.

Liked the article?
Help us be even more cool!