ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд покарав умовно агітатора з Хмельниччини, який поширював російські наративи

15.12.2023, 18:00
Альона Береза

Хмельницький міськрайонний суд призначив п'ять років позбавлення волі зі звільненням на іспитовий строк 18 місяців мешканцю області, який поширював у забороненій соцмережі “Однокласники” проросійські та антиукраїнські погляди. 

Таке рішення суд ухвалив 5 грудня 2023 року.

Суд визнав громадянина винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 436-2 КК України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників). До того суд затвердив угоду про визнання винуватості, укладену 12 жовтня 2023 року між прокурором Хмельницької обласної прокуратури та обвинуваченим. 

Мешканець Хмельниччини обвинувачувався в тому, що розповсюджував статті, фото- та відеоматеріали, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, розпочатої у 2014 році, виправдовував окупацію частини території України, а також глорифікував представників російських збройних формувань.

За матеріалами справи, обвинувачений поширив в однокласниках відеозапис із силовим захопленням частини Луганської та Донецької областей. Там озвучуються такі слова: “Сегодня ты с надеждой вновь смотришь на Запад. “Но нам тогда не по-пути!” – кричит Восток. А ты во всём винишь своих друзей российских, бревно не замечаеш, что попало в глаз. Не слыша голос городов “новороссийских”, в крови пытаясь утопить родной Донбасс. А там сегодня снова города в дыму, пылают села и казанские станицы. Но ты скажи мне, Украина, почему там украинцы убивают украинцев”.

Або ж на своїй сторінці в цій соцмережі поширив публікацію з текстом “Выучите наизусть! В 1922 году в состав союза советских социалистических республик Украина вошла БЕЗ Харькова, БЕЗ Херсона, БЕЗ Одессы и Донецка, БЕЗ Луганска, ну и, конечно, без КРЫМА. У Украины не было даже Львова. Вот эти земли Украина получила, находясь в составе “клятого” ссср. На халяву”.

Liked the article?
Help us be even more cool!