ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд в Одесі визнав винним китайського блогера, який знімав роботу ППО

В Одесі суд визнав винним китайського блогера, який знімав роботу української системи ППО. 

Про це йдеться в ухвалі Приморського районного суду Одеси, передає Укрінформ

"Громадянин КНР… за допомогою належного йому обладнання – фотоапарата фірми "Canon"… знаходячись за місцем свого тимчасового проживання у квартирі… здійснив відеозапис роботи ППО на території м. Одеси, після чого, здійснюючи блогерську діяльність, оприлюднив на власному каналі… визнати винним у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 114-2 КК України", – йдеться в ухвалі суду. 

За вказаними відеозаписами можливо ідентифікувати на місцевості розташування вогневих груп ВМС ЗСУ, кількість та вид застосованої техніки. Свої відеозаписи блогер викладав на власному ютуб-каналі. 

"…Доступ до вказаного каналу вільний, і любий користувач міг переглянути на ньому відеозапис, у тому числі російський глядач, який може передати інформацію ворожій стороні", – зауважили в ухвалі. 

У судовому засіданні блогер свою провину визнав повністю, щиро розкаявся та запевнив, що вирішив припинити злочинну діяльність і всіляко сприятиме наближенню перемоги України. 

"Обвинувачений вчинив злочин проти основ національної безпеки України, який, у відповідності до положень ст. 12 КК України, відноситься до категорії тяжких злочинів", – зазначають в ухвалі.

Втім, зважаючи на щире каяття обвинуваченого та його активне сприяння в розкритті злочину, суд звільнив блогера від відбування покарання у вигляді позбавлення волі з іспитовим строком один рік та наклав на нього обов’язки, які регламентує ч. 1 ст. 76 КК України. Також суд змінив арешт на запобіжний захід у вигляді особистого зобов`язання до набрання вироком законної сили. 

Суд узяв до уваги те, що обвинувачений дотримується проукраїнської позиції, підтримує ЗСУ та веде волонтерську діяльність на користь ЗСУ. 

Відтак блогера звільнили з-під варти в залі суду.

Liked the article?
Help us be even more cool!