ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд залишив блогера з Полтави, який принижував військових, під вартою

17.01.2024, 10:12
Надія Кучер
Фото – Суспільне.Полтава
Фото – Суспільне.Полтава

Октябрський районний суд Полтави продовжив тримання під вартою до 10 березня 2024 року блогеру та фітнес-тренерові Роману Заволоці, який ображав і принижував українських військових. 

Таку ухвалу суд прийняв 15 січня, повідомляє Суспільне.Полтава з посиланням на Єдиний державний реєстр судових рішень.

Про продовження тримання Заволоки під вартою до 10 березня клопотала сторона обвинувачення. Захисниця підозрюваного просила змінити запобіжний захід з тримання під вартою на домашній арешт, а також просила визначити заставу як альтернативний запобіжний захід. Проте суд у цьому відмовив.

Як повідомляв ІМІ, Романа Заволоку, який принижував військових і викладав відео з цим у соцмережах, затримали в Полтаві 29 серпня 2023 року. Того ж дня поліція Полтавщини відкрила кримінальне провадження за статтею “Хуліганство” щодо блогера. Він 26 серпня разом зі своїм другом ображав ветерана війни Олександра Мацька, який хотів вручити йому повістку. Чоловіки кепкували з тремтячих рук військового, хоча той пояснив, що тремор у нього від контузії, а на війну він пішов добровільно. На це Заволока сказав військовому: “Ти придурок, сам попався на крючок”, а також плюнув у військового. СБУ підтвердила затримання Романа Заволоки. В Офісі ГПУ повідомили, що під час перевірки документів поліцією він завдав тілесних ушкоджень одному з правоохоронців. 

1 вересня 2023 року Октябрський районний суд Полтави взяв під варту строком на 60 діб Романа Заволоку. Його підозрювали за двома статтями: частинами 1 та 2 статті 435-1 (“Образа честі і гідності військовослужбовця” та “Виготовлення та поширення матеріалів, які містять образу честі і гідності військовослужбовця”) і частиною 2 статті 345 (“Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу”).

Нині Заволоку підозрюють за чотирма статтями: частина перша статті 114-1 “Перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань”; частина друга статті 435-1 “Образа честі і гідності військовослужбовця, погроза військовослужбовцю”; частина друга статті 345 “Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу”; частина друга та третя статті 436-2 “Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників”.

Liked the article?
Help us be even more cool!