ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд заочно засудив Киву до 14 років ув'язнення

Фото – ОПЗЖ
Фото – ОПЗЖ

Личаківський районний суд Львова призначив колишньому народному депутату від ОПЗЖ Іллі Киві покарання у вигляді позбавлення волі строком 14 років з конфіскацією майна.

Таке рішення суд ухвалив 13 листопада 2023 року, повідомляється на сайті суду.

Суд визнав Киву винуватим у вчиненні таких кримінальних правопорушень:

  • ч. 3 ст. 109 (публічні заклики до насильницької зміни та повалення конституційного ладу і захоплення державної влади особою, яка є представником влади, з використанням засобів масової інформації);
  • ч. 1 ст. 111 (державна зрада, тобто діяння, умисно вчинене громадянином України на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній чи інформаційній безпеці України шляхом надання іноземній державі допомоги в проведенні підривної діяльності проти України);
  • ч. 2 ст. 436-1 (публічне використання символіки комуністичного тоталітарного режиму, вчинене особою, яка є представником влади);
  • ст. 436 (публічні заклики до агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Суд зазначив, що розглядав кримінальне провадження за відсутності обвинуваченого, оскільки Кива переховується від органів слідства та суду на території Росії. Також суд нагадав, що він оголошений у міжнародний розшук.

Вирок суду законної сили ще не набрав та протягом 30 днів із дня його проголошення може бути оскаржений до Львівського апеляційного суду.

Як повідомляв ІМІ, у жовтні 2022 року Личаківський районний суд міста Львова розпочав заочний судовий розгляд справи колишнього народного депутата від ОПЗЖ Іллі Киви, який обвинувачується в державній зраді, пропаганді війни, зазіханні на територіальну цілісність, закликах до захоплення державної влади та поширення комуністичної символіки.

10 травня 2022 року Державне бюро розслідувань скерувало до суду обвинувальний акт щодо Киви. Також його було оголошено в міжнародний розшук.

Liked the article?
Help us be even more cool!