ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Сила правди" судитиметься з медоб’єднанням через ненадання інформації

28.04.2021, 16:01
Фото - sylapravdy.com
Фото - sylapravdy.com

Центр журналістських розслідувань “Сила правди” судитиметься з Ковельським міськрайонним територіальним медичним об’єднанням через ненадання доступу до публічної інформації.

Про це повідомляється на сайті “Сила правди”.

У медоб’єднанні не надали “Силі правди” інформації про заробітну плату, премії, надбавки, доплати його директора Валентина Вітра. Такі дані назвали конфіденційними.

Журналістка “Сили правди” Аліна Бекерук звернулася 30 березня із запитом про доступ до публічної інформації до Ковельського об'єднання. Вона запитувала про розмір заробітної плати разом із преміями, надбавками, доплатами до неї у 2020 році директора Валентина Вітра. Також журналістку цікавила інформація про кількість штатних працівників підприємства та розмір нарахованих працівникам премій у 2020 році.

Однак Ковельське МТМО відмовилося надавати інформацію. У відповіді на запит підприємство зазначило, що запитувана журналісткою інформація про розмір заробітної плати керівника є втручанням в особисте життя.

Крім того, Ковельське МТМО вирішило розглядати питання про кількість працівників та отримані ними премії у 2020 році відповідно до Закону України “Про звернення громадян”. За нормами цього закону, звернення розглядаються впродовж місяця. Натомість запитувану інформацію журналістка мала б отримати, згідно із Законом України “Про доступ до публічної інформації”, впродовж п’яти робочих днів.

Тому журналістка вирішила звернутися до Волинського окружного адміністративного суду.

Liked the article?
Help us be even more cool!