ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Тернопільське "Місто" отримало інформацію про доходи верхівки ОВА лише після скарги омбудсмену

18.12.2023, 13:45
Ірина Небесна

Тернопільська обласна військова адміністрація надала інформацію про доходи начальника та його заступників за 2022–2023 роки лише після звернення журналістки видання “Місто” до уповноваженого Верховної Ради з питань прав людини.

Про це повідомляється на сайті видання.

До цього журналістка Яна Полухіна двічі надсилала запити про зарплати та премії керівництва ОВА, але отримувала лише відповіді про методи нарахування, а конкретних сум там так і не вказали. 

Водночас на одному з брифінгів очільник ОВА Володимир Труш прокоментував “таємність” питання про зарплати свою та колег, прирівнявши їх до військовослужбовців. 

“Враховуючи те, що з 24 лютого 2022 року повномасштабне вторгнення і військова адміністрація перейшла під формування свого штату під Генштаб України, тобто нам підписує штатний розпис Залужний, наші працівники з метою безпеки, вони повністю йдуть… як прирівнюють до військовослужбовців. Тому розкривати зараз прізвища, як хочуть, з іменами…  ми не маємо права”, – сказав тоді Труш.

Однак після подання скарги до уповноваженого з прав людини в ОВА надали запитувану інформацію.

“У межах парламентського контролю та за сприяння Секретаріату Уповноваженого Ваші запити на отримання публічної інформації від 17.10.2023 та 27.10.2023 було повторно розглянуто Тернопільською ОВА та надано відповідь листом від 11.12.2023 № 06-11709/07 (копія додається). Таким чином, Ваше право на інформацію поновлене”, – цитує журналістка відповідь в.о. керівника секретаріату уповноваженого Івана Вервейка.

Нагадаємо, аналогічна ситуація із запитами про зарплати очільника Тернопільської ОВА та його заступників і у видання “20 хвилин / RIA+”. А в міській раді їм відмовили в інформації про зарплати апарату ТМР, щоб “не допустити невдоволення на ґрунті майнового стану”.

Liked the article?
Help us be even more cool!