ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Тітушка, який напав на одеських журналістів під час Революції гідності, відбувся умовним терміном

Фото – Думська
Фото – Думська

Приморський районний суд Одеси призначив нападнику на журналістів та активістів під час Революції гідності 2014 року покарання у вигляді п'яти років позбавлення волі з випробувальним терміном у три роки. Таке рішення суд ухвалив 9 листопада, повідомляє “Думська”. 

Нападник Артур Занфіров вже притягався до відповідальності за перешкоджання законній професійній діяльності журналістів. Нагадаємо, ще в грудні 2015 року Приморський районний суд Одеси обмежив волю на один рік з випробувальним терміном цьому громадянину, який 19 лютого 2014 року біля будівлі Одеської облдержадміністрації завдав удару по відеокамері оператору 5 каналу Сергію Іщенку.

Згодом прокуратура вирішила звинуватити його ще й у незаконному перешкоджанні проведенню мітингів, вчиненому за попередньою змовою групою осіб і пов'язаному із застосуванням фізичного насильства. Обвинувальний акт передали до суду 2018 року, але вирок чомусь ухвалили лише через п'ять років, пише “Думська”. 

Як пише видання, Занфіров підписав угоду про визнання провини, і суд призначив йому покарання у вигляді п'яти років позбавлення волі з випробувальним терміном три роки.

Як повідомляв ІМІ, 19 лютого 2014 року під Одеську ОДА, де відбувався мітинг Євромайдану, були привезені кілька автобусів з тітушками, частина з них була в однакових формах, масках та з битами. Понад 100 невідомих у камуфляжній формі без пізнавальних знаків напали й побили прихильників Євромайдану, а також журналістів, які це знімали.

Серед десятків побитих – журналісти Укрінформу, “Комсомольської правди”, телеканалу “Нова Одеса”, 5 каналу, Нового каналу, “Думської”, “Репортера”, Першого міського телеканалу. Було розбито три телекамери. Зокрема, постраждали журналісти та оператори каналу “Перший міський” Едуард Шендерович, Ігор Гвоздєв, Микола Покровський, оператор 5 каналу Сергій Іщенко, журналіст “Репортера” Леонід Соболєв, оператор “Інтера” Ігор Мехоношин, оператор Нового каналу Ігор Казанжи, фотокор агенції Укрінформ  Андрій Новак.

Після цього тітушки втекли в невідомому напрямку. Правоохоронці, що стояли на площі, не намагалися запобігти побиттю журналістів і не перешкоджали втечі молодиків.

Як зазначає “Думська”, за всі майже 10 років, що розслідується “справа 19 лютого”, вироки ухвалено лише стосовно кількох рядових виконавців злочину. Єдиний з імовірних організаторів, який потрапив на лаву підсудних, – секретар Таїровської селищної ради Олександр Орлов, який на момент розгону мітингу був заступником голови Одеської обласної державної адміністрації. Щодо нього востаннє суд збирався аж 2021 року. Чергове засідання має відбутися в грудні цього року.

Liked the article?
Help us be even more cool!