ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Трьом очільникам освітніх та культурних закладів Криму повідомили підозру

Співробітники СБУ оголосили підозру в колабораційній діяльності та пособництві державі-агресору трьом очільникам освітніх та культурних закладів Криму.

Про це повідомила пресслужба Прокуратури АР Крим та Севастополя.

За даними слідства, у 2023 році ці громадяни України, перебуваючи на посадах ректора "Кримського інженерно-педагогічного університету ім. Февзі Якубова", директора Муніципального бюджетного загальноосвітнього закладу "Середня загальноосвітня школа № 44 ім. Героя Росії Аліме Абденанова" округу Сімферополь Республіки Крим" та художнього керівника "Кримськотатарського ансамблю пісні та танцю "Хайтарма" Кримської державної філармонії", проводили інформаційну діяльність, спрямовану на підтримку окупантів.

Зокрема, підозрювані записали особисті відеозвернення пропагандистського характеру стосовно "внеску економічної, освітньої та культурної галузі в перемогу РФ у війні" та передали їх представникам проросійського телеканалу "Міллет" для розміщення в соціальній мережі під назвою "Ми з президентом та з армією Росії".

"Використання у виступах "освітян" висловів "ми готуємо кадри для майбутнього нашої країни", "одне з головних завдань школи – виховати патріотів, які завжди готові стати на захист своєї батьківщини" мало на меті створення фальшивої картини підтримки окупантів мешканцями півострова, що є звичною для РФ політикою на окупованих територіях. Отже, підозрювані здійснили інформаційну діяльність у співпраці з державою-агресором, а також публічно підтримали рішення та дії РФ, її збройних формувань та окупаційної адміністрації з метою завдання шкоди Україні.", – наголосили в прокуратурі.

Як повідомляв ІМІ, Співробітники СБУ повідомили про підозру російській пропагандистці, очільниці телеканалу RT, яка входить до медійного пулу Володимира Путіна Маргариті Симоньян, що закликала вбивати українських дітей.

Liked the article?
Help us be even more cool!