ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Британії засудженому за створення непристойних фото дітей заборонили користуватися ШІ

У Великій Британії чоловіку, засудженому за створення понад тисячі непристойних зображень дітей, заборонили користуватися інструментами штучного інтелекту протягом пʼяти років. Це перший відомий випадок, повідомляє Бабель з посиланням на The Guardian.

Суд зобов'язав 48-річного Ентоні Доверу “не використовувати, не відвідувати та не мати доступу” до інструментів штучного інтелекту без попереднього дозволу поліції. Заборона стосується штучного інтелекту, який може створювати реалістичні зображення на основі письмової команди, і вебсайтів для “оголення”, що створюють відверті дипфейки.

Також Доверу заборонили використовувати програмне забезпечення Stable Diffusion – за допомогою цього інструменту педофіли створюють гіперреалістичні зображення із сексуальним насильством над дітьми.

Як пише The Guardian, минулого тижня британський уряд оголосив про введення нового правопорушення, що робить незаконним створення сексуальних підробок за участі людей, старших за 18 років, без їхньої згоди. За це загрожує штраф. А якщо зображення поширять, порушників можуть посадити до вʼязниці. Створення, зберігання та розповсюдження фальшивих зображень сексуального насильства над неповнолітніми вже було незаконним.

Минулого року команда фонду Internet Watch Foundation працювала під прикриттям на форумі, присвяченому насильству над дітьми. Вони знайшли 2 562 згенерованих зображення, які були настільки реалістичними, що за законом розглядалися б як справжні.

Як повідомляв ІМІ, у квітні 2024 року Велика Британія та США підписали першу у світі двосторонню угоду про безпечне використання штучного інтелекту. Британія і Штати стали першими країнами, що відтепер офіційно співпрацюють у тестуванні й оцінюванні ризиків від нових моделей штучного інтелекту.

А у березні 2024 року Європейський парламент ухвалив Акт про штучний інтелект, який регулюватиме правила в цій сфері. Цей акт має на меті захистити базові права людини, демократію, верховенство права й екологію від небезпечних моделей штучного інтелекту (ШІ), водночас сприяючи інноваціям і становленню Європи як лідера в цій галузі. Нові правила окреслюють вимоги до ШІ залежно від його потенційних ризиків і масштабу впливу.

Liked the article?
Help us be even more cool!