ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Черкасах презентували фотовиставку "Незламні" про військових з ампутаціями

21.12.2023, 17:12
Єлєна Щепак
Фото Ірини Жили
Фото Ірини Жили

У Черкасах видання “18000” спільно з фотографом Ігорем Єфімовим презентувало фотовиставку “Незламні”. На ній представлено 19 світлин черкаських військовослужбовців, які втратили кінцівки на війні. 

Про це повідомляє представниця ІМІ в Черкаській області.

Фотовиставку відкрили 19 грудня в Черкаському обласному художньому музеї. Відвідати її можна до 31 грудня.

Окрім фотографій, у межах медіапроєкту “Незламні” редакція також створила серію публікацій і відеокепшенів. У них автори розповідають історії бійців, їхню мотивацію піти на війну, а також реабілітацію після отриманих травм. Ще одна грань проєкту – просигналізувати про проблеми в міському просторі, через які військовим з ампутаціями нині складно пересуватися містом.

 
 
 

Фото Ірини Жили, Катерини Михальчук

“Ми вдячні бійцям, які взяли участь у цьому проєкті, тому що не так просто було оголити свої фізичні та душевні шрами, – зазначає ідейниця проєкту, журналістка 18000 Ірина Малюкова. – Я б дуже хотіла, щоб ветеранів бачили не тільки на світлинах під час виставок, на змаганнях чи перед виборами, коли треба сформувати красиві списки. Щоб про них думали щодня, коли крокують тротуарами з високим бордюром, заходять у кафе з вузькими дверима чи маленькими столиками, коли підіймаються сходами, бо не працює ліфт тощо”.

За словами фотографа Ігоря Єфімова, світлини, створені в межах проєкту, відібрано до українсько-шведського проєкту “Військовий архів”.

“Коли журналісти 18000 запропонували мені долучитися до цього проєкту, я погодився, тому що моя мова – фотографія, а їхня – слово. Сподіваюся, що мої світлини підсилили їхні важливі тексти. Я дуже раджу їх прочитати”, – зазначає Ігор Єфімов.

 
 

Фото Ірини Жили, Катерини Михальчук

Liked the article?
Help us be even more cool!