ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Черкасах заблокували ботоферму, яка поширювала дезінформацію та російську пропаганду

24.05.2021, 17:15
Фото – СБУ
Фото – СБУ

Служба безпеки України повідомляє про блокування в Черкасах діяльності ботоферми, яку використовували для дестабілізації ситуації в Україні в інтересах гібридної агресії РФ.

Про це повідомляється на сайті СБУ.

Як встановила СБУ, ботоферму “підтримував” мешканець Черкас у підсобному приміщенні власного приватного підприємства. 

“Він забезпечував використання анонімних IP-адрес, чим гарантував безпеку інтернет-агітаторам… підприємець використовував сім-картки українських операторів мобільного зв’язку. Розрахунок за послуги отримував криптовалютою та через російські віртуальні платіжні системи, заборонені на підставі рішення РНБО України”, – йдеться в повідомленні.

Через ботоферму інтернет-агітатори поширювали дезінформацію про події в ОРДЛО, проросійську пропаганду, спрямовану на штучну дестабілізацію ситуації в державі, повалення конституційного ладу і територіальної цілісності нашої країни.

Під час проведення обшуку правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку зі встановленим спеціалізованим програмним забезпеченням, телекомунікаційне обладнання та понад 400 сім-карток мобільних операторів.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії для встановлення і притягнення до кримінальної відповідальності інших осіб, причетних до функціонування ботоферми.

Liked the article?
Help us be even more cool!