ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Чернігові презентували фотокнигу про містян-героїв, що допомагали під час блокади міста

06.03.2024, 10:00
Павло Пущенко
Презентація фотокниги 04:35 Чернігів”. Фото Андрія Ларіна
Презентація фотокниги 04:35 Чернігів”. Фото Андрія Ларіна

У Чернігові 3 березня відбулася презентація фотокниги “04:35 Чернігів” місцевого фотографа Влада Спешилова, в якій зібрано портрети та історії чернігівців, що працювали й допомагали під час блокади міста. Зокрема, це медики, комунальники, військові, волонтери, журналісти та просто небайдужі жителі міста.

Як зазначила в коментарі ІМІ упорядниця книги журналістка Анастасія Лоза, метою книги було показати єдність чернігівців і в кінцевому результаті зібрати гроші на автівки для військових.

“Єдність містян, єдність навколо ідеї захистити Чернігів, лишити його українським містом, лишити його незалежним. І в кожному цьому, в маленькій цій дії вона становила якусь таку масштабнішу історію, яка допомогла місту встояти. Книга називається 04:35, це офіційний час, коли на Чернігівщині були зафіксовані перші вибухи й перші удари. Це був удар по прикордонній заставі в селі Дніпровське. З цього, власне, почалася ця жахлива історія для Чернігова, Чернігівської області, тому як відправну точку ми вирішили це зазначити й у заголовку”, – розповіла вона.

Фотограф Влад Спешилов та одна з героїнь книги. Фото Андрія Ларіна

Все почалося з ініціативи фотографа Влада Спешилова одразу після деокупації Чернігівської області. Він знімав та публікував фото людей з їхніми короткими спогадами про період блокади на власних сторінках у соціальних мережах, щоб показати їх ширшій аудиторії.

Шукати героїв автору допомагали свідки подій. З часом ініціатива переросла у великий проєкт, а згодом – у книгу.

Над створенням видання працювала команда волонтерів, а гроші на друк збирали містяни.

Весь прибуток із продажу книги буде спрямований на допомогу українським військовим, які продовжують боронити незалежність України.

Книга вийшла накладом 500 примірників, придбати її можна в “Будинку книги” або написавши фотографу.

Фотограф Влад Спешилов підписує книгу "04:35 Чернігів”. Фото – Андрія Ларіна
Liked the article?
Help us be even more cool!