ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Хмельницькому СБУ повідомила про підозру росіянці, яка героїзувала воєнні злочини РФ

15.05.2023, 12:43
Фото – СБУ
Фото – СБУ

Служба безпеки викрила громадянку РФ, яка тривалий час жила в Хмельницькому й у соцмережах виправдовувала збройну агресію РФ проти України та героїзувала воєнні злочини окупантів, повідомила пресслужба ГУ СБУ в Хмельницькій області.

"Після повномасштабного вторгнення підозрювана через соцмережу "Однокласники" активно поширювала кремлівські  наративи про те, що "українці є нацистами", тож  російські війська "йдуть звільняти Україну від неонацизму та бандерівщини", щоб "захистити Росію від фашизму і тероризму". Стверджувала,  що  "президент Путін намагається врятувати світ від війни". Деструктивний контент агітаторка брала з російських спільнот та роспропагандистських інтернет-ресурсів", – йдеться в повідомленні.

За даними слідства, у публікаціях підозрювана підтримувала рішення і дії Кремля, поширювала дезінформацію та маніпуляції, пов’язані з війною в Україні.

Крім того, у її дописах були заклики поповнювати лави армії РФ та всіляко допомагати їй.

Ініційовані в межах кримінального провадження експертизи засвідчили, що ці матеріали містять виправдання, підтримку російської збройної агресії проти України.

Слідчі СБУ повідомили жінці про підозру за  статтею "Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників".

За скоєне їй загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від  п’яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Як повідомляв ІМІ, на Харківщині співробітники СБУ затримали жительку Ізюма, яка під час окупації міста очолила створене окупантами місцеве "управління праці та соціальної політики". На цій "посаді" вона намагалася схиляти людей до підтримки росіян через видавання "гумдопомоги" й поширення пропагандистських газет з РФ.

Liked the article?
Help us be even more cool!