ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Кременчуці журналісти скаржаться, що комунальні підприємства надають коментарі лише через пресслужбу міськради

27.12.2023, 11:03
Надія Кучер

Редакція видання “Кременчуцький ТелеграфЪ” (Полтавська область) повідомила, що підпорядковані міській раді управління відмовляються комунікувати з журналістами напряму, натомість рекомендують звертатися до пресслужби Кременчуцької міськради, пише “Кременчуцький ТелеграфЪ”.

“Ми хотіли поцікавитися в начальника управління транспорту Руслана Івашини, чи є в нашому місті випадки перевірки документів громадян представниками територіальних центрів комплектування (ТЦК), як це було днями в Полтаві, втім уже не вперше замість інформації отримали відмовку”, – зазначила редакція.

На прохання журналістів видання надати коментар, зазначає медіа, вони отримали від Руслана Івашини відповідь, мовляв, “у нас є правила – всі свої питання пишіть у пресслужбу, ми будемо потім на них відповідати”.

Видання зазначає, що подібні інциденти в редакції стаються не вперше, про негласну заборону будь-що коментувати, зокрема очільниками комунальних підприємств, журналісти вже запитували в міського голови Віталія Малецького. 

Як пише газета, міський голова їм пояснював, що “питання комунальних підприємств – це питання життєдіяльності міста. Комунальні підприємства існують не відірвано від міста, від міської влади, від міського голови”, та наводить цитату Малецького:

“Тому що у вас, коли в коментарях пишуть про погані дороги, жодного прізвища директорів комунальних підприємств не лунає, а лунає прізвище мера. Тому всі питання до комунальних підприємств до проблем, які пов'язані з їх роботою, будь ласка, до мера. Мер буде визначатися, делегувати певні повноваження директорам щодо відповідей і, не втручаючись у роботу комунальних підприємств, підправляти їх, щоб вони виконували якісно роботу, щоб усе відбувалося гарно”.

Юрист ІМІ Роман Головенко зазначає: “Хоча переспрямування на пресслужбу ускладнює процес комунікації, але надання коментарів медіа – це право суб’єкта, обов’язку їх надавати немає. Інша – якби йшлося про інформаційний запит”.

Liked the article?
Help us be even more cool!