ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Києві представники праворадикальних організацій напали на журналіста "Букв"

22.07.2021, 09:21
Фото – Букви
Фото – Букви

У Києві 21 липня представники праворадикальних організацій напали на журналіста видання “Букви” Олександра Кужельного під судом, де відбувалося засідання щодо депортації білоруського активіста Олексія Боленкова, повідомляють “Букви”.

Під будівлею Шостого апеляційного адміністративного суду зібралася не тільки група підтримки Боленкова, а й чимало представників праворадикальних організацій, що вимагають його депортації. 

Представники праворадикальних груп почали вимагати, щоб кореспондент “Букв” пішов з-під суду. Вони вигукували лайливі вигуки й напали на журналіста.

Як пише видання, нападники – керівник праворадикальної організації “Національний спротив” Олексій Свинаренко (в мережі відомий під псевдонімом Сталкер) та Михайло Шаланкевич (його спробу вдарити кореспондента можна побачити на відео). 

Олександр Кужельний у себе на фейсбук-сторінці розповів, що його вдарили по обличчю, плюнули в нього, а також штовхали й погрожували.

“Приходжу я під Шостий апеляційний адміністративний суд, де мала розглядатися справа активіста Олексія Боленкова. Під будівлею зібралися націоналісти різних організацій. Дістаю камеру, щоб зробити декілька кадрів. Майже відразу бачу негативну реакцію на мене і крики “Не давайте йому знімати, це шавка, лівак!” і таке інше. Підбігає один з організаторів Олексій Свинаренко і починає перешкоджати мені виконувати мою роботу, агресивно закликаючи інших робити те саме. Під шквал образ та погроз один з нациків плює мені в обличчя. Мене починають штовхати й притісняти”, – розповів журналіст. 

Допомогла вийти з оточення журналісту поліція діалогу, але ніяк не відреагувала, коли його вдарили по обличчю.

“Поліція діалогу нарешті реагує і допомагає вийти з оточення молодиків, відводить у сторону. І тут один з нациків наздоганяє мене і б‘є рукою в лице. Як з‘ясувалося пізніше, це був російський неонацист Михайло Шаланкевич. Поліція ніяк не відреагувала”, – написав Олександр.

Кореспондент “Букв” написав заяву в поліцію щодо вчинення нападу.  

Liked the article?
Help us be even more cool!