ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Києві прощатимуться із загиблим військовим і журналістом Тарасом Давидюком

07.11.2023, 07:27
Ганна Калаур
Фото – фейсбук Тетяна Лущенко
Фото – фейсбук Тетяна Лущенко

Сьогодні, 7 листопада, о 13:00 у Києві на майдані Незалежності відбудеться прощання із загиблим військовим, засновником і головним редактором сайту “Горинь інфо” Тарасом Давидюком. Про це повідомляє “Горинь інфо” 

Тарас Давидюк загинув 3 листопада на околиці села Роботине Запорізької області. Він був військовослужбовцем 14 окремого механізованого полку. 

Рік тому ІМІ публікував інтерв’ю з Тарасом Давидюком, в якому він розповів, що став військовим після Революції гідності. Спочатку служив у добровольчому батальйоні "Гарпун", а також у полку "Миротворець". У різні періоди військової служби він був розвідником, кулеметником та мінометником, побував у багатьох гарячих точках. 

У проміжках між службою Тарас Давидюк займався журналістикою і громадською діяльністю. Тарас був пластуном, членом Молодого Руху, головою обласної організації і членом Центрального Проводу Молодіжний Націоналістичний Конгрес, очолював Рівненську обласну організацію "Активна молодь".  

Наприкінці вересня цього року Тарас Давидюк повідомив про заручини з пластункою, психологинею і викладачкою Національного університету "Києво-Могилянська академія" Тетяною Лущенко.  27 жовтня Тарас написав у себе на сторінці: "На сьогодні немає і не може бути важливіших справ, ніж війна. І це мають зрозуміти всі. І не лише зрозуміти, але й діяти відповідно". 

У інтерв’ю ІМІ Тарас Давидюк розповів, що має багато планів на життя, серед яких, окрім перемоги України, дописати книгу про добровольчий батальйон, у якому він служив, повернутися в журналістику, продовжувати боротися за правду й ідеали.

Інформація щодо прощання з Тарасом Давидюком в його рідному місті Рівному буде згодом.

Інститут масової інформації висловлює співчуття рідним і близьким Тараса Давидюка. Також редакція  просить допомогти мамі Тараса: її картка – Давидюк Людмила Миколаївна – 5167490061397452.

Liked the article?
Help us be even more cool!