ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Києві прощаються з поетом та військовим Максимом Кривцовим

Фото – Суспільне
Фото – Суспільне

У Києві прощаються з військовим і поетом Максимом Кривцовим із позивним Далі. Він загинув на фронті 7 січня. Опівдні його відспівали в Михайлівському Золотоверхому соборі. Після – похоронна процесія вирушила на майдан Незалежності.

Про це повідомляє Суспільне.

Віддати шану загиблому бійцю прийшли близько тисячі людей: родичі, друзі, військовослужбовці й ті, хто не був особисто знайомий з Максимом Кривцовим.

Фото Суспільне
Фото Руслана Кравченко, Громадське радіо
Фото Руслана Кравченко, Громадське радіо
Фото Руслана Кравченко, Громадське радіо

Як повідомляв ІМІ, 7 січня стало відомо, що на фронті загинув поет і військовослужбовець Збройних сил України Максим Кривцов. Він брав участь у Революції гідності, а до лав Збройних сил долучився добровольцем у 2014 році. 

Згодом працював у Центрі реабілітації та реадаптації учасників АТО та ООС і Veteran Hub. Після повномасштабного вторгнення росіян у 2022 році повернувся на фронт.

Наприкінці 2023 року видав свою збірку "Вірші з бійниці". Український ПЕН визнав цю збірку однією з найкращих книжок української поезії у 2023 році.

Також вірші Максима входили до збірок поезії "Книга Love 2.0. Любов і війна" і "Поміж сирен. Нові вірші війни", які видали 2023 року.

Його збірку "Вірші з бійниці" розкупили за один день після того, як стало відомо про загибель автора, тому видавництво "Наш Формат" оголосило про початок передзамовлення на новий наклад, який орієнтовно вийде в лютому.

Liked the article?
Help us be even more cool!