ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Лубнах побили оператора місцевого телеканалу

03.08.2020, 15:01
Фото - AP/M.Ugarte
Фото - AP/M.Ugarte

У Лубнах (Полтавська область) під час зйомок пожежі на оптовій базі 29 липня невідомий чоловік побив оператора телеканалу “Лубни” Олександра Назарця. Про це журналіст повідомив представниці ІМІ в Полтавській області.

За його словами, випадок стався уночі біля однієї із оптових баз, там сталася пожежа, про яку журналіст приїхав знімати сюжет, отримавши повідомлення про це від рятувальників.

“У мене є усна домовленість між пожежною частиною, коли трапляється якась масштабна пожежа, мені повідомляють. Мені зателефонували майже о другій годині ночі, сказали про пожежу на одному із оптових складів. Я приїхав із камерою, повісив на шию журналістське посвідчення. Знімав не на території, а з дороги біля оптової бази. Там же біля дороги був припаркований пожежний автомобіль, я біля нього став знімати. За моєю спиною сиділа група людей, вони почали на мене кричати, нецензурно висловлюватися, потім підбігли дві жінки, почали говорити, що я не маю права знімати. Я пояснив, що маю повне право виконувати свою роботу. Показував посвідчення. Далі підійшов чоловік, почав вести себе конфліктно. Він сказав, що вдарить, якщо я не піду. Потім ударив по голові. Весь цей час я тримав камеру у руці”, – розповів Олександр Назарець.

Журналіст розповів, що спершу відійшов від чоловіка, щоб вберегти камеру, але потім підійшов знову та вдарив нападника у відповідь в щелепу.

“Чоловік після цього накинувся на мене. Пожежники нас розійняли. Після цього я зателефонував до поліції і повідомив, що мені не дають знімати сюжет, перешкоджають”, – розповів журналіст.

Слідчо-оперативна група взяла показання від журналіста та іншої сторони, опитала пожежників.

Після цього журналіста оглянули лікарі в трампункті, діагностувавши забій обличчя та голови.

Журналіст написав заяву до поліції.

“За заявою журналіста зареєстровано провадження за статтею 345-1 КК України. Заяви до поліції від іншої сторони не надходило”, – повідомив представниці ІМІ в Полтавській області Роман Грішин, представник ГУ Нацполіції в Полтавській області.

Liked the article?
Help us be even more cool!