ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Львові невідомий пошкодив камеру журналістці (оновлено)

06.05.2021, 16:45
Фото – eeas.europa.eu
Фото – eeas.europa.eu

Поліція Львова відкрила кримінальне провадження за фактом перешкоджання в місті журналістці однієї з телекомпаній. 

Про це повідомляється на сайті Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Інцидент стався 5 травня. За словами журналістки, під час виконання нею професійних обов’язків на території одного зі львівських комунальних підприємств невідомий чоловік перешкоджав їй проводити відеознімання та пошкодив камеру.

Журналістка звернулася до поліції із заявою про перешкоджання. 

За цим фактом дізнавачі Львівського районного управління поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 171 ("Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів") Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – штраф до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Як з'ясувала представниця ІМІ у Львівській області, заступник директора з питань безпеки комунального підприємства “Львівавтодор” Олександр Власюк розмахував руками перед телекамерою знімальної групи телеканалу “НТА” та погрожував її розбити. 

Такий допис у соціальній мережі Facebook 5 травня опублікувала журналістка Анастасія Ярмоловська. 

“Коли готуєшся до інтерв’ю з працівниками львівських комунальних підприємств, то передбачаєш, що вони будуть відмовчуватися, переводити тему та навіть ігнорувати запитання. Та от чого точно не очікуєш - то це фізичної агресії. А, як виявилося, дарма! Львівавтодор вкотре “прославився”, - написала Ярмоловська. 

Медійниця телеканалу “НТА” готувала розслідування про те, що комунальне підприємство встановило програмне забезпечення, а саме систему контролю доступу і обліку робочого часу, розробником якого є російська фірма. Анастасія Ярмоловська разом з оператором Віталієм Руденком приїхала в комунальне підприємство, щоб отримати коментар представників КП для матеріалу. 

“На “Львівавтодорі” спочатку з нами були готові говорити, але пізніше виявилося, що в речника ЛКП Олексія Хміля немає часу. Ми пройшли в середину будівлі, але до кабінету директорки не дійшли. У коридорі нас зустрів чоловік. Він перегородив шлях, почав говорити, чому ми сюди прийшли, що ніхто коментарів давати не буде, як ми взагалі змогли сюди пробралися. Він не назвав свого ім’я та прізвища. А потім виявилося, що це Олександр Власюк, заступник директорки. Він почав сперечатися з оператором, розмахував руками  і збив бленду з камери”, - розповіла Анастасія Ярмоловська представниці ІМІ у Львівській області. 

На відео телеканалу “НТА” зафіксовано, що Олександр Власюк не дуже радий візиту журналістів на підприємство: “Скажіть спочатку, хто вам дав дозвіл. Я зараз розіб’ю камеру вашу. - Будете платити. - Та не буду платити, просто. - Руки. - А чого руки? Чого мене знімаєте”. 

Про інцидент знімальна група телеканалу “НТА” повідомила у поліцію. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею 171 Кримінального кодексу щодо перешкоджання професійній журналістській діяльності. 

“Я вперше потрапила в ситуацію, коли чиновник такими методами спілкується із медіа. Сподіваюся, що востаннє. А ще сподіваюся, що цього разу таки переможе правосуддя, а не вседозволеність і “зв’язки” чиновників “Львівавтодору”, - зазначила журналістка Анастасія Ярмоловська.

Liked the article?
Help us be even more cool!