ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Миколаєві чоловік встановив камери поблизу морпорту, щоб шпигувати за ЗСУ

Служба безпеки викрила в Миколаєві агента російських спецслужб, який збирав розвіддані про Сили оборони поблизу акваторії Чорного моря.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Особливо прискіпливо чоловік стежив за військовими кораблями ЗСУ, а також морськими суднами торговельного флоту України, які експортують агропродукцію.

Щоб відстежувати місця базування українських плавзасобів, агент встановив декілька вебкамер на технологічних спорудах поблизу місцевого порту.

Як зазначають в СБУ, з цих камер мала йти безперервна онлайн-трансляція морського та річкового трафіку з наданням віддаленого доступу російській спецслужбі.

Втім, співробітники СБУ своєчасно виявили й деактивували камери, а шпигуна затримали, коли він намагався встановити ще одну вебкамеру з виглядом на річкову акваторію. Йому повідомили про підозру в державній зраді.

Як встановило розслідування, ще одним завданням російського агента було виявлення наземних об’єктів Сил оборони, зокрема військових шпиталів, навчальних центрів та блокпостів.

За даними слідства, затриманий працює в місцевій компанії

До поля зору окупантів він потрапив через свою активність у прокремлівських телеграм-каналах, де схвалював збройну агресію проти України.

Надалі агент спілкувався зі своїм російським куратором через анонімний чат у популярному месенджері.

Під час обшуку в затриманого вилучено мобільний телефон з доказами його комунікації з агресором. Також у фігуранта виявлено інструменти для монтажу відеокамер та коробки від них.

Liked the article?
Help us be even more cool!