ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Миколаєві СБУ повідомила про підозру фрилансерці, яка вигадувала антиукраїнські фейки

У Миколаєві співробітники Служби безпеки повідомили про підозру в зазіханні на територіальну цілісність і недоторканність України жінці, яка вигадувала антиукраїнські меседжі та поширювала їх у російських Telegram-каналах.

Про це повідомила пресслужба ГУ СБУ в Миколаївській області.

За даними слідства, авторкою фейків виявилася 42-річна місцева фрилансерка, яка ще до початку повномасштабного вторгнення РФ готувала замовні дописи для проросійських політсил. У такий спосіб вона потрапила до поля зору спецслужби РФ, яка влітку 2023 року дистанційно залучила жінку до співпраці.

На замовлення окупантів вона власноруч готувала фейкові дописи, в яких вихваляла агресивну політику Кремля та дискредитувала командування Сил оборони України.

"У таких публікаціях фігурантка намагалася максимально героїзувати російських окупантів і дезінформувати читачів про бойову обстановку на фронті та суспільно-політичну ситуацію в Україні", – зазначили в українській спецслужбі.

Підготовлені статті вона дистанційно погоджувала зі своїм куратором з ГРУ РФ, а потім поширювала їх через мережу спеціально створених Telegram-каналів.

Загальна аудиторія таких інтернет-ресурсів становила понад 50 тисяч користувачів.

Для виконання завдань російського ГРУ жінка отримувала від окупантів перелік актуальних тем, які мала висвітлювати в контексті вихваляння окупантів та дискредитації українських військових.

Для маскування незаконних дій вона періодично змінювала нікнейм та зображення в профілі, а також використовувала проксі-сервер для анонімізації.

За кожну публікацію підозрювана отримувала з Росії гроші, які надходили на її банківську картку.

Liked the article?
Help us be even more cool!