ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Нідерландах хочуть заборонити TikTok на робочих телефонах держслужбовців

17.02.2023, 10:06
Фото – eniyilerde.com
Фото – eniyilerde.com

У Нідерландах депутати хочуть заборонити державним службовцям використовувати TikTok на робочих телефонах. Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на нідерландську телекомпанію NOS.

“Державні службовці в Нідерландах не повинні використовувати TikTok на робочих телефонах. Такої дотримується більшість депутатів парламенту”, – йдеться в повідомленні.

Занепокоєння депутатів викликає захист даних та можливості доступу до інформації з боку співробітників китайської компанії, яка є розробником програми. 

Зокрема, за словами депутатки партії “D66” Хінд Деккер-Абдулазіз, йдеться про “потенційно високі ризики для безпеки... Виявімо обережність і заборонімо TikTok на робочих телефонах держслужбовців”, – заявила вона. Депутат CDA (Християнсько-демократична партія) Еверт-Ян Слотвег закликав наслідувати приклад США. “Ми не маємо бути наївними, треба йти шляхом американського уряду”, – сказав він.

Нагадаємо, Сенат США схвалив заборону TikTok на телефонах посадовців з огляду на безпеку та належність цієї мережі китайським виробникам. Законодавчий акт передбачає заборону завантаження або використання TikTok на будь-якому пристрої, виданому для службового користування Сполученими Штатами чи державною корпорацією.

Як повідомляв ІМІ, на початку 2022 року листопада компанія TikTok визнала, що деякі її співробітники в Китаї мали доступ до даних європейських користувачів. Тоді міністерство загальних справ Нідерландів уперше порадило уряду припинити використовувати китайський застосунок TikТok. У січні 2023 року працівникам органів державної влади в Нідерландах порадили не використовувати TikТok, доки компанія не відкоригує свою політику щодо захисту даних. А вже в лютому 2023 року уряд Нідерландів доручив спецслужбам вивчити ризики використання застосунку TikTok на урядових телефонах.

Liked the article?
Help us be even more cool!