ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У РФ створили центр, що визначатиме, які книжки забороняти

У Росії на базі книжкового союзу запустили “експертний центр для оцінювання друкованих та електронних книжкових видань” (за винятком навчальних, нормативних та офіційних) щодо відповідності законодавству.

Про це повідомляє російське видання “Ведомости” з посиланням на представника Російського книжкового союзу. 

До складу цього центру, за словами представника Російського книжкового союзу, зокрема, увійшли представники Роскомнагляду, “Російського історичного товариства”, “Російського військово-історичного товариства”, “Російської православної церкви”, “Духовного управління мусульман Росії”, “Федерації єврейських громад Росії”, “Асоціації правників Росії”, “Російської академії освіти”, Літературного інституту ім. А. М. Горького.

Видання зазначило, що в січні 2023 року запуск експертної ради обговорювався на зустрічі видавництв із представниками Російського книжкового союзу та Роскомнагляду як одна зі схем для визначення книжок, що підлягають вилученню з продажу через порушення законів, зокрема закону про заборону “ЛГБТ-пропаганди”.

Роскомсвобода повідомила, що напередодні видавництво АСТ оголосило про зупинення продажу трьох видань, які раніше “були скеровані на експертизу експертного центру при Російському книжковому союзі”.

Зокрема, йдеться, що видавництво АСТ офіційно зупиняє продажі таких видань: Володимир Сорокін, “Спадщина”; Майкл Каннінгем, “Будинок на краю світу” та Джеймс Болдвін, “Кімната Джованні”.

Як повідомляв ІМІ, на окупованих територіях України росіяни створюють черговий псевдодержавний орган – “осередок федеральної служби з нагляду в галузі освіти”. Ця структура фактично контролюватиме школи.

Liked the article?
Help us be even more cool!