ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Рівному презентували брошуру про загиблого військового і журналіста Тараса Давидюка

26.02.2024, 11:00
Ганна Калаур
Брошура про Тараса Давидюка. Фото – Ганна Калаур
Брошура про Тараса Давидюка. Фото – Ганна Калаур

У Рівному презентували брошуру “Розвідник” про загиблого на війні військового і редактора сайту “Горинь.інфо” Тараса Давидюка. У брошурі опубліковано спогади про Тараса Давидюка, які автор запозичив у мережі.

Презентація відбулася в Літературному музеї Уласа Самчука 23 лютого, повідомляє представниця ІМІ в Рівненській області, яка була на події.

Автор брошури – краєзнавець Микола Федоришин. Він розповів, що його робота про Тараса Давидюка є ідеологічним символом, який потрібен молоді. 

“Знаючи його (Тараса) близько, його такий проукраїнський вибір, характер, усе – не можна пройти повз. Я не міг пройти повз. Я прийшов до цієї ідеї, знав, що це треба робити”, – розповів Микола Федоришин про те, чому вирішив створити брошуру. 

Микола Федоришин під час презентації книжки. Фото – Ганна Калаур

Брошуру можна завантажити на сайті Рівненського обласного краєзнавчого музею. Також ознайомитися з нею можна в Літературному музеї Уласа Самчука. 

Усього брошура складається з 32 сторінок. Окрім власних спогадів автора про Тараса Давидюка і прощання з ним 8 листопада 2023 року в Рівному, у брошурі використано кілька публікацій з медіа, спогади друзів Давидюка у фейсбуці й допис самого Тараса в цій соцмережі. 

Як повідомляв ІМІ, Тарас Давидюк загинув 3 листопада 2023 року на околиці села Роботине Запорізької області внаслідок атаки російського дрона-камікадзе.

У Літературному музеї Уласа Самчука створили куточок пам’яті Тараса Давидюка. Фото – Ганна Калаур 

Рік тому в інтерв'ю ІМІ Тарас Давидюк розповів, що став військовим після Революції гідності. Спочатку служив у добровольчому батальйоні “Гарпун”, а також у полку “Миротворець”. Згодом він приєднався до 130 ОРБ, а крайні місяці служив у 14 полку. У різні періоди військової служби він був розвідником, кулеметником та мінометником, побував у багатьох гарячих точках. 

У проміжках між службою Тарас Давидюк займався журналістикою і громадською діяльністю. Він був пластуном, членом Молодого Руху, головою обласної організації і членом Центрального Проводу Молодіжний Націоналістичний Конгрес, очолював Рівненську обласну організацію “Активна молодь”.  

Наприкінці вересня 2023 року Тарас Давидюк повідомив про заручини з пластункою, психологинею і викладачкою Національного університету “Києво-Могилянська академія” Тетяною Лущенко.  27 жовтня Тарас написав у себе на сторінці: “На сьогодні немає і не може бути важливіших справ, ніж війна. І це мають зрозуміти всі. І не лише зрозуміти, але й діяти відповідно”. 

Liked the article?
Help us be even more cool!