ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Рівному волонтери збирають на ЗСУ, продаючи збірки поета, якого процитував Азаров

20.09.2023, 10:06
Ганна Калаур
Фото – Суспільне Рівне
Фото – Суспільне Рівне

Волонтери збирають кошти на Збройні сили України, продаючи збірки рівненського поета Романа Самкова. Інтерес до його поезії виник через допис колишнього прем'єра-втікача Миколи Азарова, який у своєму телеграм-каналі процитував вірш про загиблих росіян, збрехавши, що він входить до шкільної програми, повідомляє Суспільне.Рівне

Так, 31 серпня Азаров, який перебуває під санкціями Євросоюзу за привласнення державних коштів, написав у своєму телеграмі: “В Україні батьки 1-Б класу вчитимуть зі своїми дітьми ось такі вірші”. У пості він процитував вірш про десятьох москалів, а також додав фото вірша. Наприкінці посту Азаров обурився, що дітей з першого класу вчать ненавидіти все російське. 

Скриншот допису з телеграм-каналу Миколи Азарова 

Інформаційна кампанія з медіаграмотності “По той бік новин” з’ясувала, що допис Азарова є фейком, адже в шкільній програмі немає цього вірша. Натомість поезія входить до збірки “Москалі” Романа Самкова, яка вийшла ще у 2009 році. 

Роман Самков розповів Суспільному, що написав збірку ще в студентські й постстудентські роки. “Це скоріше маложартівливий характер, без злоби. Просто сказати – іронія. Але на цей час це стало дуже актуально, і я ні краплі не жалкую, що написав таку збірку”, – розповів поет.

За яких обставин вірш потрапив у мережу невідомо. Роман Самков припускає, що це могло статися після презентації збірки в Тернополі, яка відбулася ще 2009 року. 

Рівненські волонтери вирішили використати інтерес до поезії, щоб допомогти Збройним силам України.

Депутат Рівненської міської ради, волонтер Святослав Клічук, розповів, що продає збірки. “Я їх продаю по 50 гривень, але є люди, які дають 200 гривень, 500 гривень навіть. Кажуть: “Усе одно це йде на справу”. Справді, всі гроші йдуть на Збройні сили України, на різні збори, автомобілі, дрони-камікадзе, я відправляв, на медичні засоби. Завдяки Азарову, який написав у себе і таку от рекламу зробив, людям цікаво, люди долучаються. Приблизно до 3 тисяч гривень зібрано”, – розповів він.

Liked the article?
Help us be even more cool!