ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У розшук оголошено експосадовця, засудженого за напад на журналістку і привласнення грошей

18.01.2024, 10:10
Мая Голуб
Колаж "Сили правди"
Колаж "Сили правди"

Правоохоронці оголосили в розшук експосадовця Підгайцівської сільської ради (Волинська область) Георгія Штефанесу, якого засудили до п'яти з половиною років за напад на журналістку Людмилу Яворську та привласнення бюджетних коштів.

Інформація про нього з'явилася на порталі Міністерства внутрішніх справ України в розділі “Розшук осіб, що переховуються від органів влади”. 

Цю інформацію представниці ІМІ у Волинській області підтвердила речниця Головного управління Національної поліції у Волинській області Ольга Бузулук.

Скриншот Маї Голуб

За словами Бузулук, його оголосили в розшук 13 січня 2024 року.

“Вирок суду щодо Штефанеси надійшов до поліції на початку січня. Його перевірили за місцем проживання, однак там не виявили. Відповідно, 13 січня засуджений оголошений в розшук та невдовзі буде оголошений у міжнародний розшук. Вживаються заходи для його виявлення і затримання”, – зазначила вона. 

Як повідомляв ІМІ, 19 квітня 2023 року Луцький міськрайонний суд Волинської області визнав Георгія Штефанесу винним у привласненні бюджетних коштів і нападі на журналістку та засудив до позбавлення волі на термін п'ять з половиною років.

Штефанеса просив в апеляції скасувати вирок суду першої інстанції, проте 14 грудня 2023 року Волинський апеляційний суд залишив чинним вирок суду першої інстанції.

4 січня 2021 року в селі Підгайці Волинської області проєктний менеджер Підгайцівської сільської ради Георгій Штефанеса накинувся з кулаками на журналістку Людмилу Яворську, яка приїхала до сільради для отримання коментарів у депутатів щодо ситуації з ремонтом на одній з вулиць, а також зареєструвати запит на доступ до інформації.

Liked the article?
Help us be even more cool!