ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Вінниці відкрили книгарню на честь загиблого захисника та журналіста Миколи Рачка

Микола Рачок. Фото Антоніни Люльки
Микола Рачок. Фото Антоніни Люльки

У центрі Вінниці 29 січня відкрили книгарню під назвою “Герої” на честь загиблого воїна та журналіста Миколи Рачка

Батьки та сестра Миколи створили простір, де проводитимуть зустрічі з письменниками, волонтерами та військовими. Такий заклад був мрією полеглого Героя, розповіла Суспільному сестра Миколи Рачка Антоніна Люлька.

Книгарня розташована поблизу Вежі Артинова на вул. Миколи Оводова, 17/3. Години роботи: 10:00 – 20:00, без вихідних.

Літературний простір відкрили на кошти, які родина отримала за загиблого воїна. “Щосуботи ми будемо мати гостя з літературного світу, автора, людину з видавничої справи. Ми плануємо запрошувати репортерів, які зараз працюють на Сході України. Таких людей я б хотіла бачити тут. Я б хотіла, щоб вони розказували нам про те, що трапляється там. Тут будуть люди, які будуть розповідати про правду, реальність для того, щоб ми могли більше цінувати те, що роблять там наші хлопці”, – розповіла Антоніна Люлька.

Книгарня на честь загиблого воїна, журналіста Миколи Рачка. Фото – Суспільне Вінниця
 
У книгарні відбуваються літературні події. Фото – Суспільне Вінниця

Микола Рачок закінчив Києво-Могилянську академію, працював журналістом, випусковим редактором журналу “Куншт”, очільником новинного відділу порталу про авто “InfoCar”. Пішов на фронт після початку повномасштабного вторгнення. Служив у 58 окремій мотопіхотній бригаді імені гетьмана Івана Виговського. Загинув 19 липня 2022 року під селом Покровське на Донеччині в бою з ПВК “Вагнер”. Миколі було 27 років. 17 серпня 2023 року Президент України посмертно нагородив Миколу Рачка орденом “За мужність” ІІІ ступеня.

Нагадаємо, ІМІ веде моніторинг злочинів Росії проти медіа та журналістів в Україні. За рік і одинадцять місяців з початку повномасштабного вторгнення Росія скоїла 558 злочинів проти журналістів та медіа в Україні.

За даними ІМІ, станом на сьогодні Росія вбила 70 медійників, з них 10 – під час виконання професійної діяльності.

Liked the article?
Help us be even more cool!