ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Укренерго про відключення світла: Це пряма брехня і російське ІПСО

Фото – ДТЕК
Фото – ДТЕК

Національна енергетична компанія “Укренерго” заявляє, що не планує жодних обмежень споживання електроенергії найближчим часом – якщо не будуть відновлені російські атаки на енергосистему. Про це повідомляється в телеграм-каналі компанії.

Укренерго зазначило, що недоброчесні медіа і телеграм-канали почали використовувати торішні відео і сюжети, стверджуючи, що в Україні запроваджуються графіки відключень. 

“Це пряма брехня і російське ІПСО. Маємо численні звернення і посилання на відео з твердженнями, що Укренерго начебто “від завтра” запроваджує графіки відключень. Розпалювачі штучної паніки почали користатися тим, що зараз річниця початку масованих атак на українську систему. Вони використовують торішні відео і тексти,  деякі сюжети переозвучують, додаючи додаткової брехні, і видають за свіжі справжні повідомлення”, – зазначає Укренерго.

Укренерго заявляє, що зараз виробництва електроенергії досить для покриття всіх потреб споживачів. 

“Стан енергосистеми зараз не дає жодних підстав запроваджувати графіки відключень найближчим часом – якщо не буде нових обстрілів. Мета цих фейкових повідомлень – посіяти паніку, недовіру, виснажити українців”, – йдеться в повідомленні.

Компанія  закликала користуватись офіційними джерелами інформації – на сайті, фейсбуці та телеграм-каналі Укренерго та на офіційному сайті обленерго споживачів чи в особистому кабінеті споживача.

Як повідомляв ІМІ, 16 жовтня Міністерство енергетики України спростувало поширену в соцмережах інформацію про нібито застосування в Україні графіків вимкнень електроенергії. Ця інформація масово шириться в соцмережах напередодні опалювального сезону. 

Міністерство повідомило, що електроенергії, яку виробляють українські електростанції, повністю досить для забезпечення потреб споживачів. Обмеження електропостачання можливі виключно в разі масованих ворожих обстрілів і, як наслідок, пошкоджень енергетичного обладнання. А також технологічних порушень та в разі несприятливих погодних умов, наголосило відомство.

Раніше Міністерство енергетики України спростувало поширену в медіа недостовірну інформацію щодо застосування в Україні графіків вимкнень електроенергії з 1 жовтня 2023 року.

Liked the article?
Help us be even more cool!