ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Укренерго" спростувало інформацію про відключення світла на свята

Національна енергетична компанія “Укренерго” заявила про поширення в телеграм-каналах неправдивої інформації про відключення електроенергії на свята. Компанія вважає це російською інформаційно-психологічною операцією.

Про це компанія повідомила у своєму фейсбуці.

У компанії офіційно заявили, що диспетчерський центр “Укренерго” не планує обмеження споживання у святкові дні. 

Там зазначили, що немає жодних підстав для введення графіків відключень енергоживлення. “В енергосистемі профіцит через знижене споживання. Цьому сприяє плюсова температура повітря. Також традиційно у вихідні дні споживання електроенергії нижче, ніж у робочі. Тому в “Укренерго” немає жодних підстав для введення графіків відключень енергоживлення”, – пояснила компанія.

Фото – Укренерго

“Укренерго” зауважило, що цього разу фейки поширюються через телеграм-канали, які сповіщають про рух російських ракет або дронів під час повітряних тривог. 

“Вважаємо, що єдиною метою розповсюдження відвертої брехні про обмеження споживання є поширення панічних настроїв серед населення. Не ведіться на російське ІПСО”, – заявила компанія.

Нагадаємо, восени “Укренерго” неодноразово спростовувало поширення інформації в соцмережах про відключення світла. Так, 17 жовтня 2023 року компанія спростувала інформацію про графіки відключень світла, заявляючи, що це пряма брехня і російське ІПСО. 23 листопада компанія повідомила про дефіцит в енергосистемі, але не прогнозує відключень споживачів. Також це спростувала компанія ДТЕК.

Раніше Міністерство енергетики України спростувало поширену в медіа недостовірну інформацію щодо застосування в Україні графіків вимкнень електроенергії з 1 жовтня 2023 року.

Liked the article?
Help us be even more cool!