ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Унаслідок російської атаки постраждав Одеський національний художній музей

Фото – Одеська обласна військова адміністрація
Фото – Одеська обласна військова адміністрація

Одеський національний художній музей постраждав унаслідок російської ракетної атаки увечері 5 листопада. Про це повідомляється на фейсбук-сторінці музею.

Музей постраждав напередодні свого 124-річчя, яке мав відзначати 6 листопада. Всі заплановані до святкування події перенесено.

Адміністрація музею повідомила, що потерпілих немає, але було пошкоджено декілька виставок. Зараз триває процес оцінювання пошкоджень, фіксація наслідків ураження та слідчі дії.

Серед постраждалих виставок: Марґіт та Романа Сельських “Сонце заходу / Sol occidens” з колекції Едуарда Димшица; Бориса Айзенберга “Квіти за відвалами”; роботи Олександра Грехова; Стаса Жалобнюка “Black Sea”; Володимира Семківа “Радість”; Альбіни Ялози “Вівтар небесного війська” та Kinder Album “Великі луги, рясні трави”.

“Незважаючи ні на що, ми дякуємо вам за привітання і підтримку, які зараз особливо цінні для нас”, – написала адміністрація музею.

Як повідомили Сили оборони півдня України, росіяни атакували 5 листопада південні регіони різними типами ракет та ударними дронами. По Одесі ворог ударив, ймовірно, “Оніксом” і “Іскандером-М”. Влучено в середмістя та по законсервованій промисловій будівлі відповідно. Вибуховою хвилею понівечено кілька багатоповерхових житлових будинків, музей в історичній частині міста, що зарахована до спадщини ЮНЕСКО. Атака ударних дронів типу “Shahed-131/136” була інтенсивна та щільна, спрямована по припортовій інфраструктурі Одеси. Сили протиповітряної оборони знищили 15 дронів.

П’ять місцевих мешканців звернулися по медичну допомогу з різними травмами. Їх ушпиталено.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Фото – Одеський національний художній музей
Liked the article?
Help us be even more cool!