ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

УНІАН та ZN.ua висловили протест іноземним медіа, які "зливають" місця влучень ракетних атак

26.03.2022, 22:00
Фото – Твоє місто
Фото – Твоє місто

Українське інформаційне агентство УНІАН та видання ZN.ua висловили протест іноземним медіа, які в прямому ефірі показують місця влучень після російських ракетно-бомбових ударів по містах України.

Так, УНІАН звернув увагу, що декілька іноземних медіа – BBC, CNN та польський телеканал TVN24 – показували сьогодні, 26 березня, місця влучень російських окупантів у Львові. Видання опублікувало скриншоти з ефірів цих медіа.

“Наразі ми вам показуємо приклад “вільної” журналістики, якої закон не писаний. Поки відповідальні українські ЗМІ та новинні тг-канали змушені обрізати або маскувати місця пригод, а то й зовсім відмовлятися від публікацій, світові ЗМІ вільно працюють у прямому ефірі, без жодного сорому показуючи в реальному часі, “куди і скільки прилетіло”. Це нагадує якусь боротьбу з вітряками”, – зазначає УНІАН.

Агенція просить українську владу звернути на це увагу і розібратися. А також закликала українські ЗМІ приєднатися до протесту і привернути увагу до цієї проблеми.

ZN.ua повідомило, що приєднується до протесту і закликає іноземних журналістів не ставати зброєю в руках ворогів України. 

“Така “свобода слова” може коштувати десятки життів після скоригованого по телевізійній картинці повторного удару”, – зазначило видання.

Як повідомляв ІМІ, раніше Збройні сили України закликали не публікувати інформації про обстріли в режимі реального часу, оскільки така оперативна інформація може стати предметом зацікавленості російських артилеристів та навідників для подальшого коригування наступного пострілу ворога.

Liked the article?
Help us be even more cool!