ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Одесі відбувся місячний медіаінтенсив "Новинна кухня"

Фото – Владислав Маслов
Фото – Владислав Маслов

В Одесі 19 листопада отримали сертифікати перші випускники медіаінтенсиву “Новинна кухня”, який організував “Медіа Центр Україна – Одеса” за підтримки місцевої громадської організації Інститут політичної інформації. 

Про це регіональному представнику ІМІ в Одеській області повідомили організатори курсів.

За словами координатора навчання Владислава Маслова, протягом місяця сім учасників цих курсів відвідували семінари з тренерами з України, Великої Британії, США та Німеччини. 

Під час навчання слухачі вчилися брати інтерв’ю, знімати та монтувати відео, вивчали сторітеллінг, фактчекінг, роботу воєнкорів та пресофіцерів. 

Фото Владислав Маслов

Окремо досліджувалися механізми пропаганди та принципи журналістики рішень, основи медіаправа тощо. 

“Ідея зробити інтенсив “Новинна кухня” з’явилася на тлі повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Ми з колегами та за підтримки Інституту політичної інформації вирішили надати можливість ВПО та комісованим військовослужбовцям ознайомитися з новою професією. Але інтерес до першого курсу виявили студенти та викладачі журналістських факультетів одеських вишів. Зараз ми закликаємо потенційних учасників заповнювати анкети на другий курс, початок якого ми оголосимо згодом”, – розповів ІМІ Владислав Маслов.

Нагадаємо, у жовтні 2023 року регіональний представник ІМІ Павло Колотвін провів чотири тренінги з медіаграмотності для студентів журналістського й політологічного напрямів двох одеських вищих навчальних закладів. Під час них студенти виявили зацікавленість до роботи воєнним кореспондентом.

Liked the article?
Help us be even more cool!