ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Одесі відкрили справу щодо дівчат, одна з яких у прямому ефірі в соцмережі славила Росію

Фото – Нацполіція
Фото – Нацполіція

Поліція Одеси встановила дівчат, одна з яких у прямому ефірі зневажливо висловлювалася про Україну і славила Росію. Відкрито кримінальне провадження. Про це повідомляється на сайті Нацполіції в Одеській області.

Запис їхнього стріму з пропагандою проросійського характеру правоохоронці виявили вночі 4 листопада під час моніторингу інтернету.

Поліцейські встановили анкетні дані дівчат та місце проживання. В обох громадянок поліція вилучила мобільні телефони. За місцем їхнього проживання були проведені обшуки.

Подію кваліфіковано як пропаганду війни та розпочато кримінальне провадження. За цей злочин передбачено покарання у вигляді виправних робіт на строк до двох років, або арешту на строк до шести місяців, або позбавлення волі на строк до трьох років.

Під час розмови з поліцейськими одна з них пояснила свої дії так: "Та хотіла просто набити ці лайки безглузді".

Крім того, зазначає поліція, під час обшуку за місцем проживання однієї з дівчат поліцейські виявили полімерний пакетик з рослинною речовиною зеленого кольору, схожою на канабіс.

Фото – Нацполіція

Розв'язується питання про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань ще й за ознаками ч. 1 ст. 309 Кримінального кодексу України ("Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту").

Liked the article?
Help us be even more cool!