ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Одесі затримали підозрюваного у створенні фішингового сайту-двійника "єПідтримки"

В Одесі правоохоронці затримали чоловіка, підозрюваного у створенні фішингового сайту-двійника "єПідтримки".

Про це повідомила пресслужба ГУ Нацполіції в Одеській області.

У поліції зазначили, що затриманий обманом отримував інформацію про банківські картки українців. Він отримав доступ до рахунків людей, заманюючи їх на сайт-двійник державної установи.

За даними слідства, чоловік створив і розмістив у популярних соціальних мережах посилання на сайт, зовнішній вигляд якого повністю копіював дизайн сайту Державної допомоги в межах програми "єПідтримка". Він отримував реквізити платіжних карток людей, які переходили за посиланням із фішинговими формами: номер картки, СVV код, термін дії та інші.

У поліції додали, що з цією інформацією розробник сайту міг проводити транзакції з банківських рахунків потерпілих.

З липня до вересня 2023 року він ошукав двох жінок та двох чоловіків. Загалом потерпілим він завдав матеріальних збитків на суму майже 16 тисяч гривень.

Під час обшуків за місцем проживання в затриманого поліцейські вилучили мобільні телефони, комп’ютерну техніку та інші речові докази протиправної діяльності чоловіка.

Поліцейські повідомили йому про підозру в заволодінні чужим майном шляхом обману, тобто шахрайством. Суд відправив його під варту з правом на заставу у 211 тисяч гривень.

Liked the article?
Help us be even more cool!