ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В одній зі шкіл Львова учнів навчатимуть керувати дронами – Садовий

В одній зі шкіл Львова учнів навчатимуть керувати дронами.

Про це повідомив міський голова Андрій Садовий.

Навички польоту та збору дронів – один з елементів програми предмета “Захист України”.

“Випробовуємо формат, щоб поширити по всіх школах. Далі буде. Вірю, що сьогоднішні школярі вже не будуть змушені воювати з нечистю. Але, як показує досвід, краще бути готовим”, – зауважив Садовий.

Цьогоріч програму “Захисту України” оновили. Остаточну програму затвердять після відгуків учителів та учнів, зазначають у Міністерстві освіти та науки.

До співпраці задля вдосконалення програми МОН залучає міжнародні й громадські організації, які мають досвід у навчанні дорослих. Зокрема, тих спеціалістів, які готові навчати вчителів роботи із симуляторами FPV-дронів, мають спеціалізацію в топографії, домедичній допомозі та запобіганні травматизму.

У міністерстві зазначають – на уроках “Захист України” учні мають опанувати знання, які стосуються не лише оборони. Йдеться і про навички домедичної допомоги,  і орієнтування на місцевості – вони також стануть у пригоді в походах, подорожах чи кризових ситуаціях. Знання з мінної безпеки допоможуть зберегти життя і здоров'я, правильно поводитися в разі виявлення вибухонебезпечних предметів.

"Навички керування БПЛА – конкурентна перевага, їх використовують відеографи, геодезисти, археологи й ще безліч спеціалістів у професійній діяльності", – наголосили в МОН.

Liked the article?
Help us be even more cool!