ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В окупованому Херсоні загинув російський пропагандист

21.10.2022, 11:19

В окупованому Херсоні загинув російський пропагандист, колишній співробітник Першого каналу та RT Олег Клоков. Про це повідомив український журналіст Денис Казанський.

"Внаслідок удару по російській переправі в Херсоні загинув російський пропагандист, колишній співробітник Першого каналу та RT Олег Клоков. Він допомагав окупаційній адміністрації робити в Херсоні пропагандистський телеканал. А працював би вдома в Росії – був би живим і здоровим. Не треба приходити до чужої країни з війною, це завжди погано закінчується", – написав журналіст.

Про загибель Олега Клокова повідомляють також російські медіа та пабліки. За їхніми даними, він загинув унаслідок обстрілу переправи. 

Призначена окупаційною владою "заступниця голови ВДА Херсонської області" Катерина Губарева повідомила, що Клоков був журналістом каналу "Таврія". Нагадаємо, що окупанти створили цей канал на базі захопленого "Суспільного Херсон".

Раніше Клоков працював на Першому каналі, Москва-24 та Russia Today,

Канал "Таврія" попередньо повідомляє, що постраждали співробітники та родичі телерадіокомпанії, та заявляє про поранення близько 12 осіб та трьох загиблих. Водночас не називає імен загиблих.

За даними призначеного окупаційною владою "заступника губернатора Херсонської області" Кирила Стремоусова, поранення отримали оператор "Таврії" Руслан Воскресенський і двоє журналістів каналу – Костянтин Мочар та Влада Луговська.

Як пише видання Мост, удар по переправі завдано близько 23-ї години 20 жовтня. А в СМС-повідомленнях про евакуацію окупанти вказували час роботи переправи – із 7.00 до 20.00. Про роботу переправи в нічний час у якихось повідомленнях від окупантів не йшлося.

Крім того, видання нагадує, що з 22:00 до 5:00 в окупованому Херсоні триває комендантська година. Видання підсумовує, що окупанти о 23:00 переправляли на лівий берег Дніпра "лише людей з якихось особливих для них категорій, хто мав дозвіл на пересування містом під час комендантської години". 

"Це могли бути або військові, або цивільні росіяни-співробітники окупаційних структур, або дехто з місцевих колаборантів. Якщо хтось дійсно переправлявся із сім’ями, з неповнолітніми дітьми і якщо дійсно серед дітей є постраждалі, то провина в цьому – цілком на окупантах. Саме вони наражали людей на небезпеку, знаючи, що переправа використовується і для перекидання військової техніки та живої сили окупантів, тому є законною ціллю під час військових дій”, – зазначає видання.

У Збройних силах України підтвердили удар по Антонівському мосту біля тимчасово окупованого Херсона. Однак заперечили, що могли постраждати цивільні.

Речниця Оперативного командування "Південь" Наталя Гуменюк в ефірі телемарафону спростувала заяви росіян про загибель цивільних під час обстрілу Антонівського мосту.

"Те, що на мосту в цей час не може бути цивільних, стверджують навіть самі окупанти, бо це комендантська година", – сказала вона, повідомляє Громадське.

Натомість потерпілими можуть бути самі окупанти, які перевдяглися в цивільний одяг, зазначила речниця. У російських пропагандистських медіа повідомляли про трьох загиблих унаслідок удару та дев'ятьох потерпілих.

За словами Гуменюк, вдягнувши цивільний одяг, окупанти намагаються приховати свою належність до військових і зробити картинку, що обстріляли нібито цивільних. Представниця командування каже, що подібні провокації були очікуваними.

Як повідомляв ІМІ, 3 березня в Херсоні окупанти захопили приміщення філії Суспільного, команда продовжує роботу віддалено. Навколо будівлі озброєні чоловіки встановили розтяжки. Крім того, окупанти, які захопили студію телебачення та телецентр, відімкнули телевізійний сигнал українського телебачення.

Херсонська обласна прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактами захоплення та мінування силовиками рф будівлі херсонського філіалу Суспільного мовника. Провадження відкрито за ст. 341, ч. 1 ст. 438 КК України – захоплення державних або громадських будівель, споруд, а також порушення законів та звичаїв війни.

11 травня колаборанти заявили про те, що в області почне мовлення телерадіокомпанія "Таврія". 

16 травня Суспільне заявило, що російські військові розікрали філію "Суспільне Херсон" та створюють на його базі пропагандистський канал. 

Будівлю філії "Суспільного Херсон" військові рф захопили, щойно зайшли до міста. Там влаштували одну зі своїх штаб-квартир. Обладнання вивезли, кабінети "перевернули", у дворі філії скупчення військової техніки, розповіли кореспонденти Суспільного.

Liked the article?
Help us be even more cool!