ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В окупованому Криму чоловіка оштрафували через коментар про крейсер "Москва"

Окупаційний Ленінський районний суд Севастополя оштрафував жителя міста за коментар у соцмережі про знищення флагмана Чорноморського флоту, крейсера "Москва", повідомляє проєкт Радіо Свобода Крим.Реалії.

Коментар чоловік залишив в одній із груп російської соціальної мережі "ВКонтакте" у квітні 2022 року.

"Публічний текст, що містить нецензурну лайку, а також формулювання "дно россеянское", залишався на сторінці спільноти щонайменше до листопада 2023 року і був зафіксований в акті огляду інтернет-ресурсу", – зазначає видання ForPost, на публікацію якого звернуло увагу Крим.Реалії.

За підсумками розгляду справи російський суд оштрафував автора повідомлення на 30 тисяч рублів.

У виданні нагадали, що крейсер "Москва", який брав участь у війні з Україною, затонув 13 квітня 2022 року. Військове командування України та Пентагон повідомили, що корабель був уражений українськими ракетами. Російська сторона це заперечує, називаючи загибель крейсера наслідком пожежі, що призвела до детонації боєприпасів. Як стверджували в міноборони Росії, екіпаж, штатна чисельність якого понад 500 осіб, був евакуйований. У листопаді 2022 року суд в окупованому Севастополі визнав загиблими 17 військовослужбовців із крейсера "Москва".

Liked the article?
Help us be even more cool!