ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Україні затримали іноземного блогера, що на замовлення RT поширював фейки про війну

10.11.2022, 13:28
Фото – СБУ
Фото – СБУ

Служба безпеки України повідомила про затримання на Чернігівщині іноземного блогера, який працював на російський державний телеканал Russia Today і поширював на країни ЄС кремлівську пропаганду про війну.

За даними СБУ, він приїхав до України та оселився на Чернігівщині. Після початку повномасштабного вторгнення він готував замовні сюжети про війну в Україні для RT.

Для цього він використовував власні ютуб та телеграм-канали, загальна аудиторія яких становила понад пів мільйона підписників.

“У своїх дописах і відеосюжетах він підтримував збройну агресію РФ і виправдовував військові злочини окупантів проти цивільного населення та критичної інфраструктури українських міст. Також зловмисник розповсюджував дезінформацію з фронту і закликав країни ЄС обмежити допомогу нашій державі. До злочинної діяльності він залучив свою співмешканку, яка допомагала йому “монтувати” фейкньюз для зарубіжних інтернет-користувачів”, – зазначила СБУ.

Обом фігурантам повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників, вчинені групою осіб) Кримінального кодексу України.

Liked the article?
Help us be even more cool!