ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Україну не пустили росіян, які їхали читати лекції у Києві

21.02.2020, 12:04
Фото – скриншот з відео Держприкордонслужби
Фото – скриншот з відео Держприкордонслужби

Державна прикордонна служба не пустила до України на проведення тренінгів трьох громадян Росії, двом з яких заборонили в’їзд до країни на три роки. Про це повідомляється на сайті Держприкордонслужби.

Під час проходження держкордону з’ясувалося, що двоє з них незаконно відвідували окупований Крим, а третя не переконала прикордонників у меті поїздки, та обіймає посаду в забороненому в Україні інтернет-ресурсі.

“Як маніпулювати людьми в ЗМІ та соцмережах” – заняття такого змісту планували викладати в Києві російські фахівці у сфері журналістики, блогерства, соціальних комунікацій, яких прикордонники завернули в аеропорту “Київ” (Жуляни)”, – повідомляє Держприкордонслужба.

Так, 20 лютого громадянин Росії 1985 року народження прилетів рейсом з Мінська та зазначив, що прямує з діловою метою на запрошення однієї організації – проводити тренінги та заняття зі слухачами. 

Під час прикордонного контролю встановлено, що лектор співпрацює з політичними силами РФ і балотувався від партії Жириновського до Московської думи, а також є фахівцем у питаннях інформаційної та кібервійни. 

“Лекції на цю тему він читав в окупованому Криму в так званому в молодіжно-патріотичному таборі “Донузлав-2015”. Тоді організатори, всеросійська організація “Боевое братство”, високо оцінили роботу тренера та нагородили його медаллю “Участник шествия “Бессмертный полк”, – йдеться в повідомленні.

Прикордонники заборонили чоловікові в’їзд до України на три роки, він повернувся зворотним рейсом.

Крім того, рейсом з Мінська прилетів росіянин 1986 року народження, який теж їхав читати лекції про просування контенту в соціальних мережах. У біографії в нього також знайшли факт незаконного відвідування окупованого Криму. Йому теж заборонили в’їзд до України на три роки.

Також у Жулянах завернули і росіянку 1980 року народження, яка теж прилетіла рейсом з Мінська для проведення лекцій та тренінгів. 

“Але кордон перетнути не змогла, адже її мета поїздки та наявні підтвердження не переконали охоронців кордону. Також було встановлено, що жінка займає посаду в забороненому в Україні інтернет-ресурсі”, – йдеться в повідомленні.

Як повідомляє УНІАН з посиланням на джерело в Державній прикордонній службі України, йдеться про громадян РФ Дмитра Сидорина, Андрія Фрольченкова та Катерину Дементьєву, яка є топменеджером російського Яндекса.

Liked the article?
Help us be even more cool!